26 sep


26 sep

Denna dag har varit regnig och grå. Men ack så bra!

Klockan ringde 07.55, trött som en zombie släpade jag mig upp ur sängen och ner för trappan. Försökte rädda det som räddas kan med lite puder för att inte se allt för trött ut. Planen var att elin skulle hämta upp mig 08.30 för att sedan bege oss vidare mot ett grustag och plocka sten. Ja, jag vet. Ni tänker att "ni är inte riktigt friska". Och det vet vi faktiskt, vi hade nämligen en diskussion om det idag.
Tillbaka till vårar stenplockar projekt.
Jag skickade iväg ett fint litet sms där jag frågade om det fortfarande var 8.30 som gällde. Varpå hon svarade "oj. Vaknade visst nu".
Gjorde inte mig något att få kika på the voice och äta en knäckemacka i lugn och ro. (kändes som att jag skulle till skolan en höstmorgon, kändes bra).

Efter ett tag kom hon iaf, ananasen. Vi plockade sten och elin besteg grustaget som en kung. (vägen ner blev det värre med).

Åkte sedan till bollan och inhandlade diverse pysselsaker.
Åt en "mysmacka" och åkte sedan hem till mig för att skapa.
Resultat: två utomordentligt nöjda tjejer med en varsin tavla.

Kvällen spenderade jag hemma hos frida. Varmchoklad à la amerikat och efterlyst. När jag åkte hem trodde jag att det var min sista färd i livet pga all dimma som gjorde att jag knappt såg handen framför mig. Men jag tog mig hem och nu, efter lite slappande i soffan har jag förflyttat mig till sängen för en god natts sömn, eller något sånt.


Adjö


25 sep

igår hjälpte jag syster att flytta. mycket spring i trappor och mycket bärande. men det gick bra och det är en fin lägenhet. hon har fått omgjort, både tapet och golv. jag bev dock utsedd till soffbyggarproffs. det kanske man ska lägga till i sitt cv, haha.
det kommer bli lite ovant att hon helt plötsligt kommer att bo så nära. när hon förut har bott 6 h härifrån. men det blir bra.  jag hälsade på frida en sväng igår också. en liten paus från flyttstöket.
 
 
igår ringde melanie, hon berättade om hennes helg som hon spenderat någonstans med några kompisar i australien. jag blev galet avundsjuk. hon verkar ha det grymt där borta vilket är jätteroligt att höra! trots det kan jag inte låta bli att tycka att det är dags för henne att komma hem snart! saknar den där fransyskan!
andrea ringde också igår. vi planerade vår framtid lite. som vanligt gick det överstyr med våra planer men en del av det lät riktigt bra.
 
jag och malin har planerat att åka till den stora staden gävle någon dag.
det konstiga är att vi nästan längtar dit. bara för att kunna gå i ett fåtal butiker den staden har att erbjuda.
när man var yngre och fick ta tåget dit själv var hur stort som helst. sedan tröttnade man och ville se vad de större städerna hade att erbjuda. men nu, nu längtar vi till lillstaden, haha.
 
vädret är trist idag. grått och tråkigt. jag ska ta en paus ifrån det fula vädret sen och baka hallonpaj med
linnie och elin.
 
adjö
 
 

13 sep

Sitter på nk och dricker en chailatte efter att ha varit ute och kastat lite cv:n här och där. Känner mig som en kvinna strax över medelåldern när jag sippar på latten och läser Ljusnan.

Kvart över fem ska jag hämta upp frida och Helena vid tåget. Men innan det ska jag hinna skypa med Sarah en sväng!

Nu ska jag återgå till latten. Adjö


3 sep

Tänkte att jag skulle göra en liten (anar att den kan bli lång) summering av vår roadtripp som vi var på.

Den startade på måndagen. Strax innan 13 blev jag upphämtad av Elin och Britta. Vi åkte till Andrea och bytte bil och hämtade sedan upp Erica.
Första stoppet var Bollnäs sjukhus. Elin skulle kolla örat. Efter ca 50 min där så begav vi oss vidare. Stopp 2 blev Uppsala. Vi lämnade av Britta och åt.
Stopp 3, Stockholm. Där vi endast stannade för att spendera natten.

Tisdag och klockan ringde 04.50. Vi lyckades ta oss upp och borstade tänderna för att sedan åka till Andrea's jobb för att köpa frukost där.
Efter att ha torkat smoothie från baksätet kom vi iväg från Stockholm.
Vårat mål för dagen var smögen. Men efter vägen bestämde vi oss för att åka till Örebro först, stopp 4, säga hej till Linnea och låna toaletten. Vi ringde och väckte linne och runt åtta tiden var vi där.
Blev en snabbvisit och åkte sedan vidare.
Stopp 5 smögen. När vi kom fram hill solviks camping var det fint väder, soligt men väldigt blåsigt. La oss trots det på klipporna och solade, åt och drack gott. Senare gjorde vi oss i ordning, drack lite vin och åkte sen in till smögen för att äta. Eftersom att vi inte var där i riktigt rätt säsong var det ganska dött.
Efter middagen hittar vi en rutshkana (stava?) och Elin blev stucken av en geting i handen. Vi skrattade och sedan insåg vi hur ont det faktiskt gjorde..
Tog taxi tillbaka till vår stuga och spenderade resten av kvällen där.

På natten väckte Elin mig. Hon mådde inte bra och eftersom att hon aldrig blivit stucken av en geting förut så anade vi att det inte var så bra. Hon mådde väldigt illa och var yr. Sa att det kändes som om hon skulle svimma. Så det slutade med att jag fick ringa sjukvårdsrådgivningen. Efter att ha pratat en stund sa hon i andra änden att om vi ville kunde vi ringa ambulans. Elin sa då att hon skulle vara dödssjuk för att sätta sig i en ambulans så vi skippade det. Slutade med att hon fick kräkas och sedan la vi oss igen.

Onsdag, vi vaknade och Elin mådde mkt bättre. Handen gjorde fordrande ont och var svullen.
Planerade lite hur vi skulle lägga upp dagen och kom fram till att ingen av oss varit på Ullared, haha. Så tänkte vi att är man här nere och har så nära så måste vi nästan dit. Sagt och gjort. Vid elva satte jag mig bakom ratten och vi rullade vidare mot stopp nr 6, Ullared. Råkade dock köra lite fel så vi hamnade i Göteborg. Löste det ganska lätt och hittade sen till gekås.
Där var vi i någon timme innan vi kände att nu får det räcka. Nu ville vi vidare till Göteborg.
På vägen till Göteborg som skulle bli stopp 7, kollade vi runt efter något ställe att bo på. Hittade ett trevligt vandrarhem. Vi fick två rum, ett vanligt vandrarhemsrum och ett med hotellstandard (alltså dusch och toalett på rummet) jag och Erica fick det "sämre" rummet. Som faktiskt var riktigt fint.

Efter att ha duschat och gjort oss i ordning gick vi ner till Andrea och Elin. Drack lite vin innan vi bestämde oss för att se vad götet hade att erbjuda.
Det var en fin visit i Göteborg.
Jag och Elin gick tillbaka till vandrarhemmet vid fyra tiden medan de andra hamnade på efterfest på en resterande bredvid vårt hem.

Dagen efter gick jag och Elin och kollade i butiker samt åt. Medan de andra två låg i baksätet och sov.

På eftermiddagen åkte vi vidare. Tillbaka mot Stockholm som också skulle bli båtar sista stopp. Där somnade vi rätt snabbt efter att ha bråkat med en parkeringsficka och ätit makaroner.

Fredag och vi vaknar, kliver upp för att betala pplatsen, gör oss i ordning för att äta och gå på stan en sväng innan vi åker tillbaka mot alfta.

Det var en riktigt trevlig vecka och vi har redan bestämt oss för att göra om det nästa sommar. Och att försöka få till en roadtripp i USA någon gång.

Bilder lägger jag upp en annan dag!