22 dec

Fjärde advent alltså. Har ingen vidare julkänsls faktiskt. Men jag gissar på att det kommer så fort jag kliver innanför dörren hemma i Hälsingland imorgon. 

Den här helgen har jag varit ledig. Välbehövligt.. Slutade 13 i fredags, tog en sväng på stan och fyndade en kavaj. Åkte sen hem, somnade i soffan en stund.. (Börjar bli en vana).

Kvällen spenderades med Sanne, middag och vin. Båda var dock trötta och kl 22 begav jag mig hemåt igen.

Lördag, packade väskan inför jul, Sanne och Davide kom, pappa hämtade upp oss och vi fikade på sannes jobb. 
Efter fikat åkte jag och pappa tillbaka till mig, vi fixade lite med tvn och åt lunch. Pappa åkte hem till alfta och jag spenderade lördagskvällen framför tvn med en påse godis. 

Idag har jag köpt mig en ny fleecejacka, ätit lunch och städat. Ska nu göra inget alls resten av dagen, lägga mig i tid för att sedan kliva upp för att jobba imorgon. SEN får jag sätta mig på tåget till Hälsingland! ❤

13 dec

Igårkväll var jag på ganska kasst humör.. Ungefär såhär. 

Jag var leds, hade mycket att släpa på, fick gå på fem, japp, FEM, olika matbutiker för att hitta rostade soyabönor. Det finns för sjutton i alfta, hur kan det inte finnas på första bästa här på Kungsholmen då? 
Kom hem vi lugnade ner mig.
Började baka kl 22.. Hade inget bakplåtspapper så la min nötfria Rocky road smet på en tallrik.. Så dumt. När den väl stelnat slet jag i ca 25 min för att få loss något sånär fina bitar.. 

Hörde något mystiskt ljud från det lilla rummet vid emilys rum. Blev skiträdd. Skickade till emily och undrade när hon kommer hem, sa att det lät konstigt och att jag blev mörkrädd. Hon svarade att "jag brukar också höra det ibland, det låter som om någon försöker ta sig in genom ytterdörren, hemma om fem".

Ytterdörren? Nej det här var inte ytterdörren.
När Emily väl kom hem, förklarade jag för henne att det kom från hennes rum. Hon tjuter "sluta!" Och smyger dig fram mot hennes nersläkta rum.

Som tur var hittade vi inget eller ingen, så kunde somna gott efter tio min! 

Idag är jag på bättre humör. Jag kanske hade mitt "fredag den 13e humör" igår.
Jag hoppas..




10 dec

huvudvärken är påtaglig. den har varit med mig från kl 11.00, typ.
tröttnade på den innan den hann dyka upp.
den har dock bara växt och växt under dagen.
 
jag har nu gjort min andra dag på min nya arbetsplats. (fortfarande kvar på fabrique men på k25 istället för odengatan). det har varit väldigt lugnt dessa två dagar. så har hunnit med mycket städning, filosofering och stirrande rakt ut i luften. 
 
en av mina grannar på k25 är vigårda, dom är väldigt snälla och jag fick med mig middag efter jobbet. tack och bock. med denna hivudvärk hade jag inte klarat av att laga middag.
 
nu ska jag so

8 dec

I fredags jobbade jag min sista dag på odengatan. Fr.o.m. Imorgon kommer jag finnas på k25. Gör lite ont i hjärtat att lämna mina fantastiska kollegor och det mysiga lilla cafét. Kommer fortfarande jobba på fabrique men inne på k25. Där är det lie annorlunda. Väldigt litet och inte samma typ av servering. Blir inte riktigt samma kundkontakt och mysiga cafékänsla. Men ska inte vara alltför negativ, kan bli hur bra som helst! 

Jag har haft min lediga helg denna helg. Så i fredags mötte johanna upp mig på jobbet, vi tog bussen hem, åt middag och hon sov kvar. 
Gårdagen spenderade jag med Malin och Robin som var i huvudstaden för en natt. Vi åt lunch, fikade och kikade i lite butiker. Resten av lördagen spenderade jag hemma med ett glas vin och ihopkrupen under en filt framför tvn. Somnade i soffan tjugo i tolv.

Idag har jag gjort absolut ingenting! Och det har faktist varit väldigt skönt. 

Jobbat stägning hela nästa vecka så kan sova ut på morgnarna. 
Nu ska jag kolla klart på söndagsfilmen och sen krypa ner under täcket! 

1 dec

Lägger mig trött men väldigt glad. Helgen har varit mer än bra. 
Igår jobbade jag först mellan 07.15 och 17. Och efter en sån stressig dag med massor av köpglada kunder, avslutades den mycket bra då jag fick umgås med frida efter stängning. Vi gav bort bröd till en hemlös, åkte hem till mig för att packa övernattningsväskan och begav oss sen mot mälarhöjden. Lagade middag och över ett glas vin hann vi med att prata om allt mellan himmel och jord. Kröp sen ner under ett varmt täcke och somnade gott. 
Klockan ringde 07.30 idag. Drack varm choklad till frukost och tog oss sen iväg till Skansen för julmarknad. Startade med lussebulle och sockerkringla, åt en tunnbrödstrut med mosad potatis, älg och hjortron crème fraîche. Frida fick sitt efterlängtade knäckäpple och vi inhandlade lite julgodis. Vi fick höra om hur Apoteket var förr i tiden och vi träffade en tjej som gjorde mycket fina silversmycken. Vi kollade på djuren, frida klappade en ko och tog sen pendeln tillbaka in till stan. Där avslutade vi dagen med en latte och sen kramades vi hej då på centralen. 

Ett mycket trevligt dygn med en kär vän!

Plus att jag inhandlade en mycket skön kofta igår. Magnifikt.