31 jan

Idag har vi lärt oss jobba i ett program som heter sketch up. Lyckades någorlunda, med suckade och rabblade fula ord i huvudet då och då.

Återigen är det helg, imorgon ska jag springa massa ärenden. Och någon dag i helgen ska jag träffa melanie. Äntligen! Längtar otroligt mycket nu.


30 jan

Känner mig lite lagomt ynklig. Men inte på värsta viset. Har ont i halsen. Orkar inte ha det längre. Hoppas innerligt på att det bara är en förkylning som orsakat det. Så att jag inte åker på en penicillin-kur.

Jag har inte tid att vara sjuk!



27 jan

Tillbaka i lägenheten. Timmarna på tåget var ganska sega men överlevde. Så fort jag kom innanför dörren drog jag på mig pyjamas, ringde pappa och kröp sedan ner under dubbla filtar i soffan. Kikade på en film och nu har jag flyttat mig till sängen. Ska snart släcka lampan och få min skönhetssömn innan det är dags för hand work i skolan imorgon.

Helgen hemma har varit himla rolig!
Längtar tills jag har lov så att jag kan vara hemma längre. Har försökt hinna med allt och lite till under den här helgen!


24 jan

Sitter på bussen påväg till Bollnäs, bredvid mig har jag andrea som spelar ruzzle som en galning.
Jag är nu väldigt trött på att åka buss. Dock har vi bara åkt 1 timme och 34 min. Så lika lång tid kvar. Om inte längre, tog hemskt lång tid att ta sig ut ur stan..

Idag i skolan har vi fortsatt med uppgiften som vi fick igår. Vi är uppdelade i grupper och har fått en varsin modetrend att gå efter. Vi ska göra en skyltning som symboliserar den trend vi fått. Gick lite segt igår men idag kom vi igång riktigt. Har skurit ut allt från påfågelfjädrar till romerska siffror, samt börjat med en måne/klocka.
Mia har nålat skyltfönster och fjädrarna jag skar ut och Kerstin har skurit ut formen på klockan/månen samt påfågelns kropp.
Looking good!


22 jan

Uttråkad. Placerad i soffan. Har läst ut den tredje boken. Tredje som också är den sista av grey-böckerna. Man ba dör lite inombords och vill att det ska finnas minst tre till, eller fem eller åtta..

I helgen var elin här. Var så himla trevligt att gå vägen mellan Hagagatan och kammakargatan i torsdags. Låser upp dörren och hör Elins trevliga stämma vråla hej!
Under dessa dagar hon var här hann vi med en kort promenad på stan, vin, prat (mycket prat), spel, mer vin, film i soffan och god lunch på söder!

I lördags mötte vi upp linnea och joel, tog t-banan till Slussen och därifrån blev det en iskall promenad till fotografiska.

Sen kom vardagen igen och jag har hunnit med två dagar i skolan. Det går så snabbt! Jag förstår inte.
Ock sluta tidigare idag och bestämde mig då för att gå och fråga om praktikplats. Ser lovande ut!

På torsdag åker jag till alfta. Ska bli skönt att komma hem lite! Måste hitta någon som vill hämta mig i bollan bara, efter att ha suttit på en buss i tre timmar vill jag inte sätta mig på ännu en buss till alfta.

Nu ska jag fortsätta att vara uttråkad!


15 jan

Okej, boken är nu slut. Slog precis igen den och vill genast börja med den tredje och sista boken. Meeeen, eftersom att jag får finbesök i helgen och inte kommer att ha tid till annat än att läsa Isf så väljer jag att vänta med den tills efter helgen. Klockan är alldeles för mycket nu så det är dags att släcka lampan och försöka somna.

Godnatt

(jag och jossan roade oss med att måla ikväll, mitt slutresultat blev ett gigantiskt läppstift. Medans joss tröck in allt från badboll till pepparkaksgubbe på sin tavla)


14 jan

Fick den i lördags, bok nr två av "femtio nyanser" är nu på sida 382. Jag har faktiskt hunnit med både skola och tvätt också.

Borde sova nu eftersom att klockan står på 07. Men har lovat mig själv att jag får läsa fram till kl 23. Kanske 23.10..


11 jan

22 år, jaha. Känns inget alls. Alltid får man samma fråga haha.

Jag spenderade första delen av födelsedagen i skolan. Klassen sjöng för mig och sedan jobbade vi på med perspektiv och moodboards.
När jag kom hem tog det inte lång tid innan syster ringde på och vi började med middagen. En stund senare kom också Martha. Jag fick presenter och sen åt vi.
Överlag var det en väldigt trevlig dag!

Sanne sov här inatt och idag har vi varit på en second hand butik på söder. Efter det slank vi såklart in på monki, jag fyndade en vårjacka på rean, okej, trimvirvel, 100 spänn! Hemskt nöjd.

Ikväll får vi se vad som händer, aningen blir det filmkväll hemma eller spelkväll på karlaplan hos kusinerna skogens!


9 jan

Idag har vi haft form hela dagen! Skulle skapa något med hjälp av de tre grundformerna, eller iaf ha med någon av de och ett ord.

Sen gjorde vi en fondvägg/skyltfönster i miniatyr. Kult!


Jan. 08, 2013

Lyckas inte lägga upp bilderna.. Mycket frustrerande!


8 jan

Sitter i soffan efter skoldag nummer två.
Har fått önskemål att berätta om vad jag gjort idag.

Lektionen idag var färg, lika som igår. (har så himla trevligt schema att vila ögonen på så ni anar inte, ska lägga upp en bild imorgon så ni får se).
Vi började med att ha en liten genomgång om varma och kalla färger. Fick sedan en uppgift i att ta fram dessa färger med hjälp av de tre grundfärgerna. Plus svart och vit.

Efter det kom uppgift nr 2. Färgskalor. Där vi skulle tona ut en färg till en annan.

Efter det fick vi en uppgift där vi skulle få fram crème färger, fem olika grå (där vi inte fick använda enbart vitt och svart utan skulle även ha med en tredje färg), samt fen olika gröna färger, dessa skulle också innehålla olika kontraster. Tex, en kall, en varm, en med vitt osv.

Avslutade med en "fri" bild där vi skulle måla två bilder av Mona Lisa, en i varna färger och en i kalla.

När jag kom hem möttes jag av en lapp på diskbänken. Röris'n inledde texten med "tjääna", och det tyckte jag var kul.. Humorn ni vet..
Så nu har jag äntligen fått in disken i maskinen! Whoop!


7 jan

Kan vara så att jag har den sötaste sambon. Jag ligger ensam i lägenheten just nu, har knaprat i mig två Alvedon eftersom att huvudvärken är påtaglig och febern påväg. Då får jag ett sms av jossan. "ser du att jag har köpt ett Mimmi ägg till dig?" "för att du är lika söt som Mimmi".

<3


7 jan

Vill börja med att gratulera min farmor på födelsedagen! Känns lite tråkigt att jag inte kunde vara hemma och fira.

Men anledningen till det är ju faktist att jag började skolan idag. Första dagen är avklarad och det känns bra! Var konstigt yr på förmiddagen men det släppte efter några timmar, kändes som att jag skulle svimma så fort jag kollade ner. Jättekonstigt.

Vi blev iaf uppdelade i två grupper, som två klasser ungefär. Fick lite information. Lärde känna varandra och avslutade dagen med att måla en färgcirkel. Mer avancerat än vad man tror, det kan jag lova er!


5 jan

Igår packades allt in i bilen och vi begav oss mot Stockholm. Hade knappt kommit till Bollnäs innan jag började gråta. Elin skickade sms då och då under hela dagen, jag hade lyckats hålla mig från tårar tills hon skrev att hon låg hemma och var ledsen. Hon mmsade en bild på hennes ledsna ögon och då gick det såklart inte att hålla sig längre!

Vi hämtade upp jossan utanför Gävle och då började det genast kännas bättre. Väl framme i Stockholm lastade vi av allt i lägenheten, handlade middag, åt och packade upp det mesta. Så nu är jag så gott som färdiginflyttad. Vi firade med chokladsugrör och två filmer.

Idag ska jag inhandla det sista som behövs inför skolan, leta present till en treåring och sen får vi se vad dagen erbjuder!


2 jan

Kommenterade just en kär väns blogg. En vän som har hemlängtan nu när han återvänt till Göteborg dit han flyttade för lite mer än en månad sedan.

Jag börjar få separations ångest. Att lämna hålan som man oftast gnällt över att den varit för liten, känns plötsligt väldigt jobbigt. Den känns mycket större än vad den någonsin gjort tidigare! Trots att det är ynka fem månader jag ska spendera i skolan får jag ångest.
Självklart ser jag fram emot detta väldigt mycket, samtidigt kan jag inte undgå klumpen i magen som så väl påminner mig om att det inte kommer ta mig fem min att ta mig till mina vänner.

Igår var en ganska blödig dag för många av mina nära. Alla led av någon slags separationsångest. Trots att man vet att man kommer ses igen. Som så många gånger förut!

Julhelgen och nyårs helgen och alla dagar runtom dessa har varit så bra. Jag har fått umgåtts med de bästa människorna jag vet och jag tror att det gör så att det blivit mer svårt att packa ihop flyttlasset.

Men, för att inte göra detta till det mest deppiga inlägget på väldigt länge.. jag ser fram emot nya tider, en annan vardag än den jag haft väldigt länge, jag ska bli sambo med två vänner som jag känt i en evighet, jag ska utbilda mig till något jag verkligen velat länge, jag flyttar till en stad där jag har en massa kompisar och alfta finns alltid kvar.