31 jan

kollade igenom alla grejer som finns här på farmors kontor. hittade en bok fylld med citat. så himla roligt att läsa igenom. införskaffade mig ett litet block där jag skriver in mina favoriter. det är så roligt att kolla på alla saker farmor har samlat på sig med åren. det är som att vara i en vintagebutik. jag skulle kunna räkna upp en massa saker som jag skulle vilja äga av det som finns i läggan. stolen jag sitter på just nu, telefonen som står på bordet här bredvid mig, pedistalen på vardagsrummet, alla fina koppar/muggar osv. jag kan fortsätta i evigheter. hon är bra min farmor. mycket bra.

31 jan

idag är det andra dagen jag känner mig febrig. hoppas på att två dagars någorlunda vilande gör mig pigg nog att kunna umgås med vännerna imorgon. imorgon har jag varit här i en vecka, det känns som att jag kom igår. dagarna rullar på i rask takt, vilket gör att fredagen inte känns så långt borta, då ska jag få kliva på tåget till örebro och vännerna. det börjar mörkna ute och jag funderar på om jag ska springa ner för trapporna och unna mig en ben&jerry från 7eleven. den ska jag sedan med gott samvete äta framfören kvällens avsnitt av satc. ja, så får det bli. (jag har upptäckt en gammal telefon är inne på farmors kontor. den ska någon gång bli min)

30 jan

Idag har jag och farmor gått runt på Djurgården i det fina vädret. Soleb värmde lite idag! Stannade på ett jättemysigt café/restaurang.
Drack chailatte och kaffe.


https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/143468/images/2012/pic_186963947.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/143468/images/2012/pic_186963947.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/143468/images/2012/pic_186963966.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/143468/images/2012/pic_186964021.jpg" class="image">


29 jan

Myser i soffan hemma hos farmor och väntar på att klockan ska bli nio så att jag får se Viktor vara med på spårlöst.

Igårkväll var vi hos Andrea, drack vin, tävlade i charader tjejerna mot killarna. ( tjejerna vann såklart)
Avslutade kvällen på lobby och ramlade i säng vid fyratiden.

Imorgon ska jag återigen ut i butikerna och lämna ut några cv:n.

Nu ska jag koka tevatten och kika på så ska det låta med farmor.


27 jan

Vid fem-tiden idag begav jag mig mot rådmansgatan för att umgås med Frida.
Vi mötte upp My för att fika och hjälpa henne att leta jeans. Hallonmaräng, chokladboll samt en choklad cookie, alla i storlek xxl.
Vi skrattade oss till tårar framför speglarna inne på weekday och vinkade sedan av My.

Jag och Frida gick längst Drottninggatan och pratade om hur trevligt det är att vi är i huvudstaden samtidigt en längre tid. Men som vanligt när vi har det som bäst kommer något och stör. Är det inte en spindel så är det en geting. Idag var det dock något helt annat. En otroligt läskig tant! Hon skrek samtidigt som hon talade i tungor. Hon började gå efter oss, jag och Frida kollar på varandra och börjar sedan springa i panik. Tanten börjar då springa efter och skrika hysteriskt. Hjärtat stannade och vi båda tänkte att nu är livet över. Vi var tvungna att stanna för att hämta andan och tänkte att det var nu lugnt. Men då hörde vi hennes vrål igen och det var med det dags att återigen springa för livet.

Men vi överlevde! Nu är jag tillbaka i läggan hos farmor, mätt och belåten efter en sushi-middag.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/143468/images/2012/pic_186530628.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/143468/images/2012/pic_186530632.jpg" class="image">


26 jan

Till dig Annlo, här bor jag!

(Camilla tycker att det ser ut som auschwitz)


26 jan

Rensar plånboken på kvitton. Hittar detta från en dimmig kväll på tranan. (Bollnäs krogar gillar att ha fågelarter som namn).

Blir ledsen i ögat och saknar frugan.


26 jan

Första dagen i Stockholm och jag ger mig själv sovmorgon. Har sovit tio timmar inatt och är fortfarande helt slut.

Idag blir det lunch ute med farmor och lite inhandling av mat. Tänkte avverka Kungsholmen idag med cv-utdelning.

Funderar på om jag ska sova tjugo min till. Farmor sover faktiskt fortfarande hon med!


25 jan

Hej då Hälsingland för en tid.
Bränner lite i ögonen när mamma står kvar på perrongen och vinkar av mig. Samtidigt som det ska bli skönt att komma bort ett tag. Så det är med blandade känslor jag lämnar den lilla hålan.
Jag har hemskt mycket packning.
Så vi får se om bytet i Gävle kommer att gå vägen, haha!


24 jan

Såhär har jag och malin frugan gustafsson känt oss hela dagen.
Det här var när jag hängde tvätt.


24 jan

Såhär myser vi hos mig sista kvällen innan jag beger mig till huvudstaden för för en tid. Duktiga tjejer som kan med sina telefoner så bra, haha!


19 jan

Egentligen har det blivit 20 januari eftersom att klockan passerat 00, och det är just datumet som gör mig kluven och förvirrad på hur jag ska skriva när jag uppdaterar här nattetid.

Sömnbrist går det ingen nöd på. Får att räkna är det däremot sämre utbud av.
Gick och la mig för ca 15 min sedan då jag tog mig själv på bar gärning med att dö-kolla på, okej nu kommer det, JERRY SPRINGER! Kan vara det mest IQ befriade programmet på denna jord. Troligtvis också på alla andra planeter samt galaxer om det nu finns något mer liv där ute.

Jag har en kronisk stress hängandes över mig hela dagarna långa. Jag längtar efter att få kliva upp vid 6-7 tiden på morgnarna och gå till ett jobb. Att kunna njuta lite mer av saker jag gör som kostar pengar, utan att behöva känna, "har jag verkligen råd med det där, hur ska jag lägga upp det här för att ha råd med allt till månadens slut".

Ge mig lite guldpengar, drömjobbet eller en rik man!

Nu ska jag locka fram fåren och göra ytterligare några försök till sömn.

Adjö


18 jan

Kyligt men mysigt när jag och malin barran gustafsson gick från julia igårkväll.


18 jan

Som vanligt så flyger dagarna förbi i 180 km/h.
Imorse klev jag och Malin upp och laddade för ett gympass. Gick ganska bra trots den mördande träningsvärken som hägrar.

Nu ligger jag och chillar med livet i fröken ceders soffa medans hon packar inför en helg i Sälen.
Senare blir det middag med hela familjen c och efter det ska vi försöka träffa adde för att få lite catch up time.


17 jan

Känner mig som en 80+are med ledproblem idag. Men lyckades ta en timmes promenad i morse ändå. Gympasset igår var absolut det jobbigaste hittills, men också det vi fann roligast.
Det är ingen vanlig träningsvärk, mer som kramper i benen som gör att det är svårt att gå, sätta sig, resa sig, gå nerför trappan, nerför en backe samt att sätta sig på toaletten. Men ack så vältränade vi kommer att bli!

Fick nyss ett sms från Julia, så vid 19 ska jag vandra dit för en klipp och handbollskväll. Ska försöka uppskatta handboll, iaf för ikväll.. Haha.
Malin värmde upp mig senaste gången med ett helt gäng matcher på tvn. Så jag överlever nog en till!


13 jan

tillbaka hos malin efter en morgonpromenad. väldigt skönt väder ute förutom lite blåst. ska snart få i oss lite frukost och sen blir det en sväng till bollan. känns lite i armarna idag, efter gympasset igårkväll. nu går vi in hårt för att välkommna våren och sommaren. och hösten och nästa vinter osv... längtar tills det blir lite varamare och gatorna är rena från snö. skönare att traska fram då. adjö!

12 jan

Myser hemma hos Frida med henne, Ebba och lilla Hugo!


11 jan

Skulle städa. Slutade med att jag bara plockade det värsta och ligger nu i sängen och glor upp i taket. Typ.
Har iaf haft en mysig dag med mamma i bollan. Åt mat, tomat och mozzarella lasange, som dock såg ut som en kräka på tallriken, men smakade fantastisk. Oliverna däremot smakade som en kräka..

Kom hem med lite smått och gott. En handkräm, en kylskåpsmagnet (som inte ska få sitta på kylen, men den ska stå på min byrå), läppstiftet som varit slut i butikerna i all evighet men som nu, äntligen, är i mina händer samt lösögonfransar. (jag vet, jag ska bli wild and crazy och testa lösa fransar för första gången i mitt liv).

Vi kom hem med allt utom lampor som vi skulle åka för att kolla på. Vi glömde till och med att kolla efter några..

Har också hunnit inhandla en vinare inför helgen samt lite mat som jag ska bjuda småflickorna på!

Lägger upp en bild på kräkan och på väggarna jag ligger och glor in i.


11 jan

Efter ca en timmes gympass försöker jag få i mig lite frukost innan jag och mamma ska på lamp-jakt. Jag var en trött tjej när klockan ringde vid 08.00 men känner mig nu väldigt pigg. Får se om jag orkar med ert pass till ikväll då Malin slutat eller om jag leker pt istället, haha.


10 jan

Fick fikasugna vänner på besök idag. Drack kaffe ur kopparna för första gången och de hade med sig en fin present, en jättefin orange stickad tröja och ett nagellack. Sen Kom moster, amanda och jens på besök. Dagen avslutades hos Malin, hon gjorde victor och Martin stiliga i håret och vi hann också med en kaffe till. Nu ska jag kolla färdigt på en film tillsammans med pappa. Adjö!

Robin står för stiligaste gratulationen idag!


10 jan

Gammeltanten som skriver från och med idag! Har bakat och stått i hela förmiddagen. Nu ska jag vila kroppen ett tag med en mugg te.

Här är presenten jag fick av farmor, hittade dessa urfina kopparna i hennes vitrinskåp i helgen. Nu är dom mina!



8 jan

Jag har nog fått årets bästa present. Tack farmor! Lägger upp en bild sen.
/gladtjej_snart21


8 jan

Helgen har passerat och om en timme är det dags att packa in sig i bilen för återresa efter tre dagar i huvudstaden. Igår var det 83-års kalas som stod på schemat, vi lagade grym mat så när jag sen vid 22-tiden skulle hoppa på t-banan ( som förövrigt inte ligger som favorit på listan) fick jag nästan krypa fram av mätthet. Metron tog mig till rådmansgatan och jag vandrade till Andrea och Co. I morse klev jag, Johanna och Malin upp strax efter åtta och åt frukost på café 60.


3 jan

nytt år, redan?! det har till och med gått tre dagar på det nya året. nyårsafton blev en trevlig kväll med knackig start. startade kvällen med middag tillsammans med elva andra tjejer, vilket var väldigt trevligt, lite lek och prat. sen efter att eluttaget blixtrat och att vår värmekälla (pellets eldning) fyllt lokalen med rök fick vi vädra ut ett bra tag. men efter det var alla nöjda och glada och festen kunde fortgå. efter tretton timmar och en lång, kall promenad slog jag och erica ner våra huvuden på en varsin kudde och somnade gott. idag sällskapade jag syster till söderhamn där hon skulle lämna av alek vid bussen. efter det åkte vi hem och gjorde en fantastiskt god lunch, blev galet mätt men fick ändå plats med lite fika då emma kom på besök. nu inväntar jag erica som ville ha sällskap tille edsbyn. adjö