28 dec

Igår spenderade jag förmiddagen tillsammans med Erica. Och hennes gudomligt söta hundar, plus, hundvalpar. Hittade genast en favorit. En miniatyr av deras vuxna hund Sigge. Sigge har alltid legat mig varmt om hjärtat! Nu gör också Lill-Sigge det!

På eftermiddagen begav vi oss mot Ikea. Inhandlade en matlåda (ja, bara en..) samt en ny klädställning. Gick sedan i butiker. Köpte en kofta som inte var på rea. Hittar aldrig något på rean. Speciellt inte något jag behöver.


22 dec

Dagen har varit fullspäckad. Först Bollnäs, sedan Edsbyn för julfika hos syster med en massa folk, efter det hem till elin, mättade magarna och åkte sedan till Erica, kollade på hundvalparna och sedan åkte vi vidare till Bollnäs för att umgås med Petra. Lagom mör just nu. Ska släcka lampan och ladda inför kommande dag som också kommer att vara full av saker att göra!


21 dec

Har fredagsmys med annapanna.
Har ätit go-middag och sitter nu parkerade i soffan. Ska kika på svenska- hjältar galan och äta godis! Sen ska vi hoppa i pyjamasen och ha sleepover här!

Och all denna hysteri över denna dag. Än så länge lever vi. Och får väl hoppas på att det kommer förbli så. Vore tråkigt att dö när man varit arbetslös och inte ens hunnit plugga.


20 dec

Vill gratulera min fina vän melanie till hennes graduation som hon tog idag! Snart har hon gjort ett år i australien, kan knappt vänta tills du kommer till sverige igen. Jag är så stolt över dig!


19 dec

Har just låst dörren efter att ha sagt hej då till frida för ikväll. Vi har legat i min säng, kollat på gamla kort på datorn. Kul! Vilka minnen alltså!

Nu sitter jag framför tvn iklädd pyjamas. Inväntar att klockan ska slå 23.55 så att jag kan glo på satc. Gött.


18 dec

Okej, tredje inlägget på cirkus fem min, kan vara lite väl.. MEN fann det här ganska roligt. Var in på min väldigt nyligen nämnda goda väns blogg igen. Hon hade hunnit ladda upp ett nytt inlägg under tiden jag skrev. Där hon skrev att hon precis varit in på min blogg och läst om ett inlägg jag skrivit tidigare om hennes syster. Ibland blir jag rädd för oss frida. Men det har vi ju redan diskuterat haha. Av någon anledning lyckas vi med samma saker då och då!


18 dec

Läste precis en god väns blogg. Hon skrev om de människor som kan ta en massa bilder på sig själv framför spegeln och se naturligt snygga ut. Att hon inte vet hur man gör och jag kan inte annat än att hålla med om detta. Jag vet inte heller hur man gör. De gånger jag försökt mig på detta blir det ett konstigt leende som inte alls ser äkta ut. Å andra sidan tycker jag, oftast, att de bilder som är tagna utan att man vet det är finast. Om man ler. För det är ju äkta.

Vi kanske får öva tillsammans frida!


18 dec

Gaaaahh, nacken gör ont. Har målat idag också. Väggar, lister, nästintill oåtkomliga hörn. Vi har rivit matta och målat mer hörn. Vi har också dammsugit och tvättat trappan som vi målade vit förut. Det som återstår är lite finputs på lister samt de där förbaskade hörnen, dom sitter långt upp i taket ovanför trappan. Vi ska också slipa det fina trägolvet vi fick fram under den väldigt osmakliga mattan. Sen betsa det det mörkt. Kommer bli grymt! Känner oss stolta.

Efter allt detta slappade vi i soffan. Testade 3D-tv och det var kul!


17 dec

För pigg för att sova, för trött för att mätta min mage med något.
Kom ganska nyligen hem ifrån elin och André. Vi har målat väggar och kollat på film.

Igårkväll kollade jag på en film med mamma och pappa. Titeln var "odjuret" och jag ska säga er att det var ganska länge sedan jag grät sådär mycket till en film. Som en liten bebis med kolik.
Iaf så ville elin också se den så jag ställde upp och kollade på den ikväll också. Resultatet av det, två bebisar med kolik..
Får ni för er att se den (vilket jag tycker att ni ska göra, trots att det skär i hjärtat av den) så är det den med Ola rapace, inte den andra med samma titel.

För övrigt är jag nästintill kär i min pyjamas, skulle kunna flytta in i den. Men hur skulle det se ut..

Imorse agerade jag vikarie igen. Tungt pass, hela 60 min långt. 08.20-09.20 spenderade jag på alftaskolan hög.
Fick hålla till i mitt gamla hemklassrum. Timmen innehöll film. Enbart! Så inte mer avancerat än att starta projektorn och stoppa i en film!



14 dec

Idag efter att ha varit hos frisören åkte jag till en vän's lillasyster för att lämna en teckning. Det var egentligen meningen att jag skulle måla på hennes gips, eftersom hon oturligt nog skadat armbågen. Men jag hann aldrig göra det innan det var dags att ta bort gipset, så jag lovade henne en teckning som plåster på såret.
Hon visade också hennes rum då dom håller på att göra om det lite men innan vi klev över tröskeln till rummet ursäktade hon sig och sa att det var lite stökigt, eftersom att hon och en kompis hade lekt med lego.
Jag svarade att det var lugnt, lego är roligt och det blir lätt stökigt av det.
Hon berättade att dom lekt president. Jag kollade lite frågande på henne och hon tog upp ett troll med rosa hår och förklarade att det var Obama. Hon tog sedan upp en annan slags "gubbe" och sa att det var Obamas fru.
Det var värst tänkte jag och började fundera på vad vi lekte när vi gick i fyran. Kom fram till att det nog aldrig handlade om presidenter och deras fruar.

Eftersom att jag var vikarie åt hennes klass förta veckan så frågade jag hur det gått med engelskaläxan jag delade ut. Hon förklarade stolt på engelska vad hon skrivit om "My pet". Vilken duktig tjej hon är, den där Alva!


12 dec

inviger min nya pyjamas, har kollat på två avsnitt av julkalendern. kommer nog aldrig sluta kolla på det varje år!
väntar på att mamma ska komma hem ifrån hk så vi kan laga mat.
sen ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen.
 
känns som om klockan vore 20.03 och inte 17.03..
imorgon blir det en sväng till bollnäs med elin. köpa ett par jeans. de sista av den modell jag vill ha fanns i söderhamn så ska hämta dem i bollnäs imorgon. glad tjej som fick tag på dem.
 
nu ska jag förbereda lite inför maten.
 
adios

11 dec

Idag har jag på mig min nya favorittröja. Den är efter farmor och eftersom både jag och sanne älskade den så delar vi på den.


11 dec

Jag och elin har en förmåga av att alltid hitta på saker att göra. Dock inte något litet som att se på en film, spela spel eller ta en promenad. Nej, vi måste alltid ha något projekt. Typ, måla en trappa, måla ett rum eller, som idag, skaffa oss en julgran..
Elin ställde frågan "tror du vi kan åka in på den här vägen?". (en mycket oplogad väg ) mitt svar var nej. Självklart skulle vi in dit ändå och tänkte att, vi chansar!
Sagt och gjort, gick bra till en början, sen satt vi fast. Efter x antal försök gav vi upp och tänkte att här kan bilen stå så länge så letar vi en fin gran. Den skulle inte vara så stor. Jag pekade på en som vi trodde skulle bli perfekt. Tog oss igenom snön som räckte upp till låren. Sågade ner den och insåg att snön hade täckt en ganska stor del av granen, så någon liten gran var det då inte. Men nöjda ändå, släpade vi granen till bilen och tröck in den i bakluckan. Lyckades få loss bilen och skulle vända vid en övergiven gård. Lättare sagt än gjort, även där blev vi fast. Gick in i ett skjul på gården och hittade spadar som vi sedan skottade upp en del av gården med. Lyckades vända och på vägen hem körde vi bara fast femhundrasjuttioelva gånger till...
Inhandlade sedan saker att hänga i granen samt en julgransfot. Eftersom att granen var välväxt på ena sidan men inte alls på den andra så ville den självklart inte stå. Vi löste det genom att snöra fast den i dörrhandtaget.
Var också tvungna att sätta fast trådar i varenda julkula så att vi kunde hänga upp dem.

Ännu ett projekt avslutat.
Ibland blir vi bara trötta på oss själva. Om vi bara är rastlös eller har någon annan diagnos vet vi inte. Gissar dock på rastlös haha!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/143468/images/2012/pic_50c73dea9606ee6aefb73f01.jpg" class="image">


11 dec

I fredags ringde klockan 05.45, tog mig ut sängen, packade det sista och fick i mig lite frukost. 07.07 klev jag på bussen till bollnäs. Tåget var 20 min sent men halv nio åkte jag från Bollnäs mot Stockholm. Gick till jossan och andrea för att lämna lite saker, sen åt vi lunch på det gamla vanliga sushi stället.
Efter det sökte jag lite jobb och åkte sen tillbaka till lägenheten.

Resterande dag och kväll spenderade jag med Anna och sen andrea.
23.30 tog jag mig till Slussen där jag mötte upp Johanna. Tog bussen till jarlaberg och satt i henne Walk in closet och pratade till tjugo i två!

Lördag, vi sov ut och gjorde sen i ordning oss för en sväng på stan. Åt på vigårda (som för övrigt var hur bra son helst!) och gick sedan i några affärer till innan vi åkte tillbaka till Nacka. Inhandlade middag och kollade på Harry Potter.
Lagade godaste carbonaran och fick sen sällskap av Malin och andrea. Kollade på "så mycket bättre".
Det blev en Nostalgikväll med massor av prat, vin och gamla låtar.

På söndagen hann vi inte så mycket mer än att äta frukost och kolla på favoritfilmen "Tjenare kungen".

Sen tog jag buss och tbana till fridhemsplan för att möta upp mamma och pappa. Åkte till gamla stan och hälsade på Mange och anci och begav oss sedan hem mot alfta!

Har haft en mycket trevlig helg!

Nu väntar jag på att höra något ifrån elin. Hon säger ofta ett ganska tidigt klockslag, och av någon lustig anledning blir det så att jag får ringa och väcka henne, haha!


5 dec

Tillägg.
Konstigt egentligen, pga att jag var lite klumpig och krockade med golvet när jag var fem år, är detta något jag kommer få leva med hela livet.
Så typiskt!


5 dec

Sitter inlindad i en filt, framför tvn. Har endast stoppat näsan utanför dörren för att ställa ut en påse sopor. Kallt.

Igår var jag som sagt på sjukhuset, betalade 300 kr för att prata i en kvart.
Jag slipper iaf göra nålbiopsin, det var tydligen inte nödvändigt enligt några specialister i Solna. Dock, fick jag veta att min arm aldrig kommer blir bra (vilket jag själv har listat ut) men när farbror doktor sa att den troligen inte heller kommer bli bättre kände jag att humöret sjönk. Han sa att han kunde erbjuda mig kortisonsprutor. Gaaaaah! Nålrädd som man är. Gör inte saken bättre över att alla säger att dessa sprutor gör galet ont.. Sen om ca 10-15 år kommer jag eventuellt få gå igenom en operation där dom byter ut.. Något, i min arm mot en protes. Den skelettdelen i min armbåge som nu slits ner pga för lågt brosk och någon vätska. Då, kommer jag slippa den större delen av smärtan.

Jag har kronisk inflammation och artros, för er vänner som bor långt borta så har jag nu, troligen ett svar, på vad det är som händer i min lilla armbåge.
Men inte ska det stoppa mig för att jobba och göra det jag vill!
Nästa inköp blir ett armbågsskydd!
Igår jag jag ledsen och otröstlig, idag tänker jag om och tar det som det kommer.


2 dec

idag har jag varit hemma exakt hela dagen. förutom en tur till hemköp för att köpa bingolotter till malin och robbin.
har städat, hängt tvätt och tackt nej till en promenad med päronen. håller mig gärna inne när det är för många minusgrader. jag är verkligen inget stort fan av vinter. några få minus kan jag ta. men inte när det överskroder -15..
 
pratade med melanie igår och henne går det ingen nöd på. vill också vara i australien, sitta på hennes balkong och äta cold rock glass.
ska snart bege mig iväg till malin för lite umgänge med henne, robbin och bingolotto.
vill ta på mig dubbla overaller plus dunjacka på det..
 
gnälligtjej_91

2 dec

mina försök att nå sjukhuset har inte varit speciellt lyckade.
får försöka imorgon igen, lyckas jag inte då så får jag ta det på tisdag när jag ska dit.
anledningen till att jag vill nå dem är min fobi för nålar/sprutor.
att jag nu ska göra en nålbiopsi skrämmer mig självklart och jag ville få tag på dem för att se vad det fanns för olika lösningar till detta. få något slags rus eller bli sövd.
om det nu inte går att ordna när jag kommer dit pga att det behöver förbereda diverse saker så får jag skjuta på det hela. sen borde jag gå i någon slags terapi för att bli av med denna nedrans ångest som fyller mig när jag ska bli stucken. ibland tänker jag att jag är vek och fjantig och nästan skrattar åt de reaktioner jag får, men sen inser jag att det är en fobi och det är inget fel i det. (måste liksom trösta mig så)
men jag ska jobba på det, på något vis!